Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2008 16:21 - Фетишизъм,дефиниция и кратка информация.
Автор: allinyourhands Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6664 Коментари: 2 Гласове:
0



Сексуалният фетишизъм е болезнено сексуално влечение към предмети, собственост на определени хора (чанти, обувки, чорапи и др.). За да се сдобие с тези предмети, фетишистът често ги краде от собственика им. Удовлетворяването на сексуалното влечение се постига чрез мастурбация посредством или с помощта на предмета-фетиш.

Фетишизмът е описан за първи път от Фройд. Той е форма на парафилия, при която обектът на фиксация е определен неодушевен предмет или част от човешкото тяло. Терминът произлиза от „фетишизъм“, обща концепция за приписване на свръхестествени качества на някой обект или създаването от хора на обект, който има сила над други хора.
***
Ранните теории на Фройд Както Фройд ги описва през
1887 г., сексуалните фетиши при хората са резултат от травма в детството с отношение към страхът от кастрация. Според тази теория, едно момче, любопитно да види пениса на майка си, отконява погледа си в ужас, когато открие, че майка му няма пенис. Неодушевеният предмет, върху който попада вниманието на момчето, когато отклони погледа си, става фетиш. По-късно в живота фетишът е необходим, за да може мъжът да достигне до оргазъм. В тези рамки мъжете са способни да имат сексуални фетиши, а жените не са — нещо, което прави тази теория фалсифицируема. Това е предмет на спор за феминистите при анализ на работите на Фройд. Те твърдят, че наблюдаваното фетишистко поведение у много жени прави тази теория несъстоятелна. Дори подобни недостатъци да правят тази теория неприемлива в наши дни, тя е приета сериозно по времето, когато е създадена.
***
Райков:Съвременните теории няма да ги пиша.
Нататък..
Човек с майка,която няма пенис би могъл да се пристрасти към следните неща:
Фетишизъм към гърди
Фетишизъм към пелени ***
И това е засега от мен.Много интересни територии разбирам,че са изследвани.


Тагове:   дефиниция,


Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - Муахахха! Райков ако се обадиш н...
12.05.2008 18:27
Муахахха! Райков ако се обадиш някоя година да пием по бира и напомни ще ти дам на Фроид една книжка, като всяка една негова хората мастурбират без да има картинки.
Според мен фетишизъм към книжки на Фроид е последния, ама той не си го е признал.
Мои наблюдения ;)
цитирай
2. анонимен - Нов
12.05.2008 18:30
Ако се обадиш някоя година за по бира и ми напомниш да ти донеса една книжка на Фроид, ще видиш, че хората могат да мастурбират с нея, без дори да има картинки!
Това е факт, и надървения(а.к.а Фройд) не се е сетил за последния фетиш създаден от него.
Факт!
цитирай
Търсене

Архив